Rice Crisp Tårta
Botten
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kellogs Rice Crisp
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa igen. Vänd ned flingorna. Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter 125 grader. Låt tårtbottnen svalna en aning i långpannan innan du vänder upp den och drar bort pappret.
Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
75 g smör
1 pressad citron
Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud - ej koka - tills krämen tjocknar. Tag av från plattan och klicka ned smöret. Låt krämen kallna.
Dela bottnen på hälften och lägg krämen emellan. Vispa 3 dl grädde och bred ovanpå. Dekorera på valfritt sätt.
***
Originalreceptet bakas på Kellogs Rice Crisps men jag använder hellre Rispuffar. Vid stora sällskap serverar jag tårtan i långpanna, annars kan man dela tårtan och bygga på höjden. /Cecilia
Foto: Cecilias Familjeblogg. Recept: Cissis gott & Blandat.
No comments:
Post a Comment