22 October 2014

Barnvakt

Vilken lättnad att det gick bra och Matilda ville självmant upp i en annan famn.


Jag trodde att det skulle vara svårt för mina föräldrar att vara barnvakt åt två barn men så har det inte varit. Jesper vinkade lite sorgset Hejdå och Matilda distraherades medans vi gick på Stand-up show. Sedan lekte de länge i vår lekhörna och varje leksak Matilda hade skulle Jesper ha. Vid middagen tuggade Jesper i sig lite bröd medans Matilda mumsade i sig det som bjöds. De fick på barnen pyjamas och Matilda drack sin välling. Därefter fortsatte hon gäspandes att leka tills hon var så trött att hon fattade Mormors hand och promenerade fram till trappan. Tillsammans gick de upp till sovrummet och Jesper följde efter. Han drack sin välling i sängen och Matilda satt bredvid. Kl 20:30 sov båda två i sin egen säng. Visst blev det ett par tårar och Jesper mutades med Kex-choklad som han delade med sig av till Matilda. Det bästa beviset var ändå på morgonen när Matilda ville upp i Mormors famn, hon som annars inte vill bli buren av någon annan oss.



My parents were babysitting while we went on a stand-up show. Everything went really well and Matilda grabbed my mother’s hand when she wanted to go to bed. In the morning Mummo was actually allowed to carry her, which has not happened often.




2 comments:

  1. Matilda har faktiskt blivit modigare ty även jag (morfar) fick bära henne och jag lyckades trösta henne när hon grät. När hon stod på golvet och tittade upp på en liten speldosa så höll hon ut armarna och visade tydligt att jag skulle lyfta upp henne så att hon skulle kunna se bättre på de snurrande figurerna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så bra att hon gillar er båda. Det har tagit tid, men äntligen.

      Delete