2 September 2018

Kräftfiske

Några höll humöret uppe trots regnet.

 
I fredags var vi i Mjölby och fiskade kräftor tillsammans med Mormor & Morfar. Det var Mjölby kommun som bjöd invånarna på kräftfiske i centrum. Vi hade 4 burar utplacerade på två olika platser och under 4 timmar fick vi hela spannen full med kräftor. Matilda tyckte att det var spännande att vara ute i mörkret. Hon var också den enda som var klädd i regnkläder från topp till tå. Jesper tyckte det var läskigt med kräftor. Han föredrog att jaga Pokemon istället. Mellan att vi plockat upp de första kräftorna gick vi till en pizzeria och sista vändan med att vittja burarna fick Morfar göra själv.




We went crayfishing with Hans & Paula in the centre of the village where they live. Matilda found it interesting to be outside in the dark. Jesper thought the crayfish were scary and chased Pokémon instead. We managed to fill up the entire basket with crayfish for four hours.   



1 comment:

  1. Tyvärr var det en av denna sommars få regnvädersdagar, men det kanske var därför vi fick så väldigt mycket kräftor. Den första buren hissade Cecilia upp och så mycket har jag aldrig fått på en gång i en enda bur och då har jag ändå fiskat under någon gång ibland under 50 års tid. Vi fick 84 styck men jag kokte bara 60 styck. De små fick återvända till Svartån.

    ReplyDelete