27 June 2017

Dag 2 - Midsommarafton


Och jag som inte trodde att de firade Midsommar i Norge.

Redan vid frukost var barnen ute och blåste bubblor och sparkade boll. Sedan åkte vi in till centrala Svolvaer. Det fanns lite turistbutiker att titta i. Vi åt även bulle på torget och det smakade som svensk kanelbulle. Efter det fortsatte vi till ett akvarium. Barnen blev förtjusta i sälarna. De var nog allra bäst. I närheten fanns ett lunchställe och maten smakade jättegott. Det var lite läskigt att sitta på en brygga med barnen och vattnet såg så kallt men klart ut. I receptionen tipsade de oss om nästa resmål vars väg var helt otroligt vacker. I bilen lekte barnen ”I spy with my little eye…” och Matilda ser alltid något rosa men jag såg mest det gröna vattnet och olika varianter av blått. Vi stannade vid en strand som hade kunnat ligga vid Medelhavet, om det inte var för det iskalla vattnet. När vi kom "hem" såg Jesper hur det började brinna på andra sidan vattnet. Vi tog på oss skorna för att utforska och visst kom brandkåren, hur långt de nu hade kört… Precis som i Finland tände man bål på Midsommar. Och det åts remmegröt och korv. Det blir svårt att slå denna Midsommarafton, och jag saknade inget av det svenska firandet.


























There are not enough words to explain the beauty.
I thought they didn't celebrate Midsummer in Norway but Jesper spotted the Bon-fire first and it's nearly like in Finland.



1 comment:

  1. I Danmark och Norge kallas det för Sankt Hans Aften när de tänder eldar, precis som i Finland. Det är således Sverige som skiljer sig med sin midsommarstång. Vi tänder ju eldarna vid Valborg istället.

    ReplyDelete