6 March 2012

Kvällsmat

Inspiration till enkel mat är tacksamt. Detta recept kommer från ICA och mitt tips är att blanda i ost i potatismoset, och vid en middagsbjudning med fler tillbehör räcker det med en halv potatis per person.


Fylld gratinerad bakpotatis

Fylld gratinerad bakpotatis

Ingredienser


Gör så här


  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och borsta potatisarna. Torka dem och skär ett snitt i varje potatis. Baka dem mjuka i ugnen ca 60 min eller i mikrovågsugn på full effekt ca 14 min.
  3. Skär av ett lock på varje potatis och gröp försiktigt ur innehållet i en skål.
  4. Mosa potatisen och blanda med crème fraiche eller keso, senap, salt, peppar och basilika. Klicka tillbaka potatismoset i potatisskalen. Strö eventuellt över riven ost. Värm eller gratinera potatisen några minuter innan den ska ätas.

No comments:

Post a Comment